2016. február 11. csütörtök
Bertold

Bejelentkezés

También aportamos noticias comprar comprar viagra de actualidad de revistas médicas y de salud de contrastado prestigio.

A Magyar Posta és az Erste Bank egyedülálló szolgáltatást vezet be


Egyedülálló, új szolgáltatást vezet be egyelőre három hónapos, kísérleti jelleggel az Erste Bank és stratégiai partnere, a Magyar Posta. A szolgáltatás lényege, hogy 12 Erste Bankos készpénzkiadó automatán április 1-től postai sárga csekk is befizethető. Amennyiben a tesztidőszak tapasztalati kedvezőek, úgy a szolgáltatás általánosan is elérhető lesz az Erste Bank bankjegykiadó automatáin.
Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója kiemelte: a társaság a sárga csekkek ATM-en keresztüli befizetésének biztosításával az ügyfélbarát fejlesztések egyik fontos állomásához érkezett. A jövőben az ügyfélkiszolgálás minőségének további emelése érdekében folytatják a posták nyitott pultossá alakítását, ügyfélhívó rendszerek telepítését, és további innovatív megoldásokkal – például a hibridlevél bevezetésével – korszerűsítik a hagyományos postai szolgáltatásokat.

Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója hozzátette: ezzel a Magyarországon teljesen egyedülálló szolgáltatással a hazai bankkártya piac újabb mérföldkőhöz érkezett. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben a sárga csekkek immár készpénzfelvétel nélkül, közvetlenül bankkártyával, a Magyar Posta által nyújtott szolgáltatási háttér segítségével fizethetőek be az Erste Bank készpénzkiadó automatáin. Az Erste Bank ezzel az innovatív megoldással ismét egy, a valós ügyféligényeket középpontba állító új szolgáltatással jelenik meg a piacon.

A szolgáltatásra alkalmas ATM-eken keresztül jelenleg a hazai sárga csekkes forgalom legnagyobb részét kitevő teljes gépi kitöltésű csekkek (a készpénzátutalási megbízás jobb alsó sarkában található <51> kód jelöli) egyenlíthetők ki bankkártyával. A bankjegykiadó automatán keresztüli csekkbefizetés folyamata rendkívül egyszerű, az automata lépésről-lépésre vezeti végig az ügyfeleket a tranzakció során. A sikeres befizetés után az ATM visszaadja a lepecsételt, a befizetést igazoló azonosítókkal ellátott csekkeket az ügyfélnek, és egy bizonylatot is nyomtat, amely a normál tranzakciós adatokon kívül tartalmazza a feladott csekkek feladóvevényének képeit is.

Az Erste Bank, valamint a „Posta banki szolgáltatások” ügyfelei a három hónapos tesztidőszak alatt díjmentesen adhatják fel sárga csekkjeiket a szolgáltatásra alkalmas Erste ATM-eken − tette hozzál Papp Edit. De a szolgáltatást természetesen nem Erste Bankos ügyfelek is igénybe vehetik egy készpénzfelvételi tranzakció díjáért.

Szűts Ildikó azt is mondta, hogy a csekkek ATM-en keresztüli kiegyenlítése minden elemében azonos és egyenértékű a postai csekkbefizetéssel. Az Erste Bank és a Magyar Posta a tesztidőszak lezárása után közösen értékeli ki az eredményeket és tapasztalatokat, majd ezt követően döntenek a szolgáltatás jövőjéről.

Az új szolgáltatás bevezetésével tovább erősödik a két társaság hosszú évek óta tartó stratégiai partnersége, melynek keretében már 343 postahelyen érhető el a banki hálózat online, és több mint 160 ezer darab folyószámlát nyitottak az ügyfelek.

 
[Forrás: OrientPress Hírügynökség]
Címkék: